page-banner

"בייקלה" – שעועית לבנה ותרד // עופרה מזוז

מנה שחומה, יפה ומעוררת תיאבון, עשירה במזונות בריאים ומזינים.

  • 4 מס' מנות
  • 120 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1 קילו עצמות מח ובשר אדום עם עצם
  • 500 גרם עלי תרד
  • 500 גרם שעועית לבנה (להשרות לילה במים)
  • 1 סנטימטר שורש ג'ינג'ר
  • 5 שיני שום
  • תבלינים: פלפל, מלח, פפריקה, כורכום
אופן ההכנה

מכניסים את העצמות והבשר לסיר לחץ, מוסיפים מים ומרתיחים עד שהבשר מתרכך (כחצי שעה עד 40 דקות). לחלופין ניתן לבשל בישול איטי באחד מהאופנים הבאים: בדומה לחמין כל הלילה על פלטת שבת, בתנור או בקדרה. יש לשים לב לכמות המים בסיר ולהוסיף מים בעת הצורך.

 

קוצצים את העלים הירוקים של התרד ומטגנים עם מעט שמן.

 

מרככים את השעועית בסיר לחץ, או בבישול ממושך קרי כחמין על פלטת שבת.

 

מוסיפים לסיר התרד את ציר העצמות, את השעועית הלבנה והשום הקצוץ, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה אדומה, כורכום לפי הטעם.

 

מבשלים הכל יחד עד ליצירת מרקם אחיד בין המרכיבים.

 

טיפ
ניתן להכפיל את כמויות המתכון ולשמור את הנוזל (לא כולל השעועית) 3 שבועות עד חודש.