page-banner

דג אינטיאס מאודה בלימון וצ'ילי // שרי שפילמן

ניחוחות המטבח האסייתי, יתרונות הבישול באידוי וחמצמצות שאפשר להתמכר אליה.

  • 1 מס' מנות
  • 20 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • דג טרי בגודל בינוני

 

לרוטב

  • 2 כוסות ציר ירקות / דגים
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 3 כפות מיץ ליים / לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מי שום כבוש

 

 מצרכים למים בסיר האידוי

  • 3 שורשי כוסברה מעוכים
  • 2-3 עלי למון גראס מעוכים
  • 3-5 עלי קפיר ליים
  • 3-5 גבעולי כוסברה

תוספות להנחה על הדג לאידוי

  • 1 ראש שום כבוש / רגיל
  • 3-4 כוסברה שורש קצוצים
  • 3-5 פלפלים חריפים אדומים וירוקים חתוכים לטבעות
  • 1 לימון חתוך לטבעות דקות

 

לקישוט

  • עלי סלרי
  • עלי נענע
  • עלי כוסברה
אופן ההכנה

חורצים את הדג ברווחים של 3-5 ס"מ.

ממלאים את הדג ב-2-3  עלי למון גראס מעוכים.

 

מערבבים את מרכיבי הרוטב בכלי נפרד ומניחים בצד.

 

מכינים את התוספות להנחה על הדג מראש ומניחים בצד.

 

מרתיחים את המים עם הירק בכלי האידוי.

 

מניחים את הדג בתוך סיר האידוי ומאדים למשך 10 דקות בדיוק.

לאחר 10 דקות אידוי – מורידים את המכסה.

 

מפזרים על הדג את השום, שורש הכוסברה הקצוץ, פלפלים חריפים קצוצים, עלי סלרי ופרוסות הלימון.

 

שופכים את הרוטב על הדג ומכסים את סיר האידוי.

ממשיכים לאדות את הדג עוד 2 דקות בלבד.

 

מכבים את האש, מקשטים בעלי כוסברה ועלי נענע ומגישים מיד.

 

טיפ

חשוב להקפיד על זמני האידוי המצוינים.