page-banner

אצבעות סלמון בציפויים מפנקים // מוסה (משה) יוסף

אחרי אצבע אחת, תרצו את כל הצלחת!
נפלא עם בטטה, אפונים וברוקולי מאודים, תלתלי סלק ועוד.

  • 4 מס' מנות
  • 40 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 4 פרוסות דג סלמון חתוכות לשתיים ומפולטות

 

לתיבול

  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל מקאלף (פלפל שחור מצרי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח / לפי הטעם

 

לציפוי

  • 1/4 כוס שומשום לבן או מלא
  • 1/4 כוס אגוזים מרוסקים (קשיו, שקדים, אגוזים, פיסטוקים לפי הטעם)
  • 1/4 כוס עלים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
אופן ההכנה

משרים את הדגים במיץ לימון ומלח כרבע שעה, לאחר מכן שוטפים היטב.

 

מערבבים את חומרי התיבול ומורחים היטב על הדגים.

 

מצפים כל פילה דג בציפוי אחר.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו כ- 20 דקות, עד להזהבה.