page-banner

מרק הבטטות של איימי // אפרת לידר

מרק כתום בעל מרקם קטיפתי וטיפת חריפות ממכרת.

  • 6 מס' מנות
  • 50 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 2 בטטות חתוכות
  • 4 גזרים חתוכים
  • 1/4 דלעת חתוכה
  • 1 בצל גדול
  • 1/4 כוס עדשים כתומות
  • 4 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 תפוז סחוט
  • גרד מחצי לימון
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 3 כוסות ציר מרק
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף צ'ילי יבש
  • 1 כף קינמון
  • ג'ינג'ר טרי – אצבע קטנה
  • 1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה

מטגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים בטטות, גזר, דלעת ועדשים כתומות, מוסיפים כוסברה, ג'ינג'ר וציר מרק, מביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות.

 

מוסיפים מים, מיץ סחוט מתפוז, גרד מחצי לימון, קינמון וצ'ילי ,מבשלים עוד כ- 10 דקות.

 

מורידים מהאש ומרסקים בבלנדר למחית חלקה, מוסיפים כף שמן קוקוס וממסים לתוך מחית המרק.