page-banner

מרק עדשים חורפי // מיה וקורין גיפס

מרק כתום-אדום של עדשים, עגבניות ופפריקה. חורפי עשיר ומשביע.

  • 6 מס' מנות
  • 60 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 250 גרם עדשים כתומות ממוינות ושטופות
  • 1 בצל
  • 200 גרם חזה אווז מעושן
  • 2 עגבניות גדולות רכות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית צ'ילי יבש
  • 1-2 כפיות שמן קנולה או שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 ליטר מים
  • קרוטונים (אופציונלי)
אופן ההכנה

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.

 

חותכים את חזה האווז המעושן לרצועות של כ-1 ס"מ.

 

מטגנים את הבצל עם שמן קנולה.

לאחר 2-3 דקות מוסיפים את רצועות חזה האווז המעושן ומטגנים עוד 2 דקות.

 

קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות. מוסיפים לבצל ולחזה האווז המעושן. מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים 5 דקות.

מוסיפים את העדשים ומבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה עד שהעדשים מבושלות היטב, קצת מתפוררות.

 

משפרים את המליחות לפי הטעם ומגישים.

 

המלצה

ניתן לקשט בקרוטונים.