page-banner

מרק עוף עם הטוויסט המושלם // עדנה אונגר

לעתים המרכיב הסודי הוא בכלל הסיר ולא התבלין! טעמו של מרק עוף שבושל בסיר לחץ הוא משובח ועשיר ואינו דומה בטעמו לבישול בסיר רגיל. נסו ותיהנו.

  • 8 מס' מנות
  • 110 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 2 ק"ג עצמות גב עוף או עוף שלם מפורק ונקי
  • 5 גבעולי סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • זר עבה של עלי פטרוזיליה ושמיר קשורים בחוט
  • 5 גזרים מקולפים
  • 5 קישואים מקולפים
  • 1 סלק קטן מקולף (ייתן צבע זהב עשיר למרק)
  • 1 קוביית דלעת
  • 1 בצל שלם ללא הקליפה (לא חובה)
  • 2 כפות אבקת מרק עוף (עם רכיבים טבעיים וללא מונוסודיום גלוטומט)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים עד לכיסוי המרכיבים ועוד קצת
אופן ההכנה

מכניסים את כל המרכיבים לסיר לחץ.

 

מרתיחים ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי.

 

יתרונות הבישול בסיר לחץ

  • מקצר את משך הבישול
  • שומר על ערכם התזונתי של המרכיבים