page-banner

מרק שעועית לבנה // סימונה אטיאס

אין כמו צלחת מרק חמה לימים קרירים. מנת סופר פוד קלה, טעימה ופשוטה להכנה.

  • 10 מס' מנות
  • 20 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1 ק"ג שעועית לבנה מושרת במים כ- 8 שעות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כוס ציר מרק עוף (לא חובה)
  • 1/2 כפית כמון

 

  • 1 כף פפריקה מעורבבת ברבע כוס שמן קנולה (עד שנוצר שמן אדום)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (אפשר גם פחות)
  • 200 גרם רסק עגבניות
אופן ההכנה

מרתיחים בסיר לחץ כ- 10 דקות את השעועית עם כמות מים שעוברת מעט את גובה השעועית.

 

מתבלים ברבע כפית כורכום 3 שיני שום כתושות , חצי כפית כמון, חצי כפית מלח וכף שמן אדום.

 

לאחר הבישול מעבירים לסיר רגיל ומבשלים על חום בינוני. מוסיפים ציר מרק עוף ,חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל קאיין, רסק עגבניות ושמן אדום. מערבבים הכול על אש נמוכה כמה דקות עד לספיגת הטעמים.