page-banner

נתחי עוף בקראסט פיצוחים על מצע סלט בריאות // תמי וקנין

קראנצ'י מבחוץ עסיסי ונימוח מבפנים. מנה מיוחדת שללא ספק שווה את ההשקעה.

  • 6 מס' מנות
  • 90 זמן הכנה (דק')
מצרכים

 

לעוף

  • 12 פילטים של עוף חתוכים ונקיים

 

למרינדה לנתחי עוף

  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שום מעושן
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

 

לקראסט פיצוחים

  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם גרעיני חמניה
  • 100 גרם קשיו
  • 50 גרם שומשום
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/4 כפית זרעי קימל
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס

 

לסלט

  • 1 חסה מסולסלת
  • צרור עלי ביבי
  • 1 כוס גריסי פנינה מבושלים או קינואה או בורגול עבה
  • 1 בצל אדום פרוס דק
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים לרוחב
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • כוס גרגירי רימון או חצי כוס חמוציות (ניתן לשלב)
  • 10 תאנים טריות או כל פרי אחר כדוגמת תפוז, אפרסק ,אגס,תפוח לפי העונה או טעמכם
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים לפיזור על הסלט

 

לרוטב לסלט

  • מיץ משני תפוזים
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף חרדל
  • 1 שן שום
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

מערבבים את המצרכים השונים עבור המרינדה ומשרים את פילה העוף במרינדה למשך 30 דקות.

 

בבלנדר מוט טוחנים את כל המרכיבים לרוטב ויניגרט הדרים.

 

קולים בתנור את הפיצוחים עם הזרעים וטוחנים במעבד בפולסים לקבלת תערובת גסה.

 

מצפים את פילה העוף בקראסט פיצוחים, מניחים את הפילטים המצופים על נייר אפיה שרוסס מראש בתרסיס שמן ואופים בתנור כ- 15 דקות בחום 180 מעלות.

 

בצלחת גדולה מערבבים חסה, עלי בייבי, בצל אדום, בצל ירוק בזיליקום, גריסי פנינה (מסוננים וקרים). מניחים מעל את הפירות הטריים ויוצקים את הרוטב לסלט (סמוך להגשה).

 

מפזרים מעל הסלט את נתחי העוף בקראסט פיצוחים.