page-banner

סופר גרנולה – שמן קוקוס וצ'יה // שרית זפרן

גרנולה ביתית ללא חמאה וללא סוכר, סופר טעימה וקלה להכנה.

  • 12 מס' מנות
  • 30 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 500 גרם שבולת שועל
  • 130 גרם גרעיני חמנייה לא קלויים
  • 130 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
  • 100 גרם שקדים מולבנים חתוכים לא קלויים
  • 50 גרם אגוזי לוז חתוכים לרבעים לא קלויים
  • 100 גרם אגוזי מלך חתוכים לרבעים לא קלויים

 

  • 50 מ"ל סילאן ללא סוכר
  • 100 מ"ל שמן קוקוס
  • 100 מ"ל דבש איכותי
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות זרעי צ'יה
אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

 

מערבבים את כל המוצרים היבשים (ללא הצ'יה).

 

בקלחת קטנה מרתיחים שמן קוקוס, דבש, סילאן, שמן קנולה ומלח. כאשר הבלילה מגיעה לרתיחה שופכים על התערובת היבשה ומרטיבים את כולה.

 

משטחים על תבנית אפייה רחבה עם נייר אפייה.

 

מכניסים לתנור ל- 5 דקות ומערבבים, ממתינים 5 דקות נוספות ומערבבים שוב עד שהגרנולה מקבלת צבע חום קרמל וריח של אגוזים קלויים וקוקוס מתפשט בבית.

 

מוציאים, מוסיפים לתערובת 3 כפות זרעי צ'יה ומערבבים.

 

מקררים את הגרנולה וכשהיא קרה ופריכה מאחסנים בצנצנת אטומה.

 

להמתקה נוספת, ניתן להוסיף כף סוכר חום לתערובת.