page-banner

סלט בורגול ירק ופרי // ליאת ג'ראפי - לוי

סלט מרענן ומשביע בזכות הבורגול המכיל מעט מאוד שומן ומספק מקור לפחמימות זמינות, מגנזיום ואשלגן.

  • 4 מס' מנות
  • 30 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1/2 כוס בורגול מושרה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 – 1 תפוח חתוך לקוביות

 

לקישוט ותוספת קראנץ'

  • גרעיני חמנייה

לרוטב

  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס חומץ
  • 3 כפות דבש
  • מלח
  • פלפל
  • גרעיני דלעת
  • שקדים פרוסים
  • חמוציות
אופן ההכנה

משרים את הבורגול במים עד כיסוי וממתינים כשעה עד ספיחת הנוזלים.

 

שוטפים היטב וקוצצים את העלים הירוקים.

 

חותכים את התפוח לקוביות, כולל הקליפה.

 

מערבבים יחד את רכיבי הסלט.

 

מכניסים את רכיבי הרוטב אל צנצנת סגורה ומערבבים היטב.

 

מפזרים את אופציות הקישוט (גרעיני חמנייה, דלעת וכו').

 

ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות.