page-banner

סלט "סבלנות משתלמת" // דליה נוימן

יש סלטים ששווה לחכות בשבילם!

  • 4 מס' מנות
  • 90 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות מונבטות
  • 1/2 כוס חמוציות במיץ תפוחים – ללא סוכר לבן
  • 2 אשכולות של עגבניות שרי
  • 1 כף אצות וואקמה מיובשות
  • 1/2 כוס שקדים קלופים
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 3 כפות שמן חמניות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה

יומיים לפני ההרכבה משרים את העדשים במים למשך הלילה.

 

למחרת בבוקר – מסננים את המים ומניחים בקערה למשך כל היום. בלילה ניתן להכניס לקופסה ולאחסן במקרר למשך מספר ימים.

 

יום לפני ההרכבה משרים את השקדים במים כדי שינבטו וניתן להסיר את הקליפה. לפני ההרכבה מסירים את הקליפה של השקדים בקילוף ידני.

 

שעה לפני ההרכבה משרים את האצות במים רותחים עם כף חומץ תפוחים. לאחר שעה, מסננים את המים וסוחטים את האצות.

 

רבע שעה לפני ההרכבה מניחים שלוש כפות שמן חמניות במחבת, מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד וכשיוצא ניחוח – מוסיפים את החמוציות והפלפל השחור ומקפיצים עד שהטעמים נספגים בחמוציות.

 

חותכים את עגבניות השרי לרבעים.

 

עורמים את העדשים במרכז צלחת הגשה שטוחה. מסדרים את עגבניות השרי החתוכות מסביב לעדשים. מפזרים את האצות מעל עגבניות השרי. שופכים את החמוציות והשמן המתובל מעל העדשים. מפזרים את השקדים המקולפים מעל החמוציות.

 

ניתן לערבב או להשאיר בשכבות.