page-banner

סלט עדשים שחורות עשיר // יעל בן יתח

הקוויאר של הטבע! עדשים שחורות, זעירות ונימוחות בפה.

  • 6 מס' מנות
  • 40 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל כ 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס, פלפל לבן לפי הטעם
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • צרור ירק (פטרוזיליה או כוסברה קצוץ)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה

מבשלים את העדשים במים רותחים 20 דקות.

 

מתבלים את הבטטה במלח, פלפל לבן ושמן זית וצולים בתנור על גריל בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

 

שוטפים את העדשים במים ומסננים היטב.

 

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.