page-banner

סלט קינואה וחמוציות // עינת גרוסמן

סלט קל ומרענן המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף.

  • 4 מס' מנות
  • 30 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1 כוס קינואה
  • חצי בצל אדום
  • חופן חמוציות יבשות
  • חופן אגוזי מלך או אגוזי פקאן טבעיים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שטוחה של חרדל
  • 1 כפית דבש
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה

משרים את הקינואה במים קרים כ- 10 דקות, כדי להפיג את המרירות.

 

שוטפים את הקינואה ומעבירים לסיר עם כ- 2 כוסות מים רותחים.

 

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בערך 10 דקות, עד שהקינואה נהיית שקופה.

מסננים, ומצננים.

 

קוצצים את הבצל ואת האגוזים.

 

בקערה מערבבים את הקינואה, הבצל, החמוציות, האגוזים ופטרוזיליה.

 

מוסיפים חרדל, דבש, מיץ לימון, מלח ופלפל, לאט לאט מוסיפים שמן זית בכדי לקבל רוטב סמיך.

 

מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים ומגישים.