page-banner

עגבניות בקינואה // אסתר כהן - רינסקי

הקלסיקה של העגבניות הממולאות, עכשיו בגרסת הסופר פוד. טעים חם או קר.

  • 6 מס' מנות
  • 30 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • שמן זית
  • 3 כוסות מים
  • 6 עגבניות שלמות, אדומות ויפות
  • 1.5 כוסות קינואה
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • חופן חמוציות מיובשות
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • בזיליקום (או כוסברה למי שמעדיפים)
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל או צ'ילי גרוס
  • פפריקה אדומה
אופן ההכנה

מטגנים בשמן זית את הגזר, הבטטה והסלרי קצוצים דק לבישול מהיר, עם קצת מלח ופלפל (אפשר צ'ילי גרוס).

 

במקביל מטגנים את הקינואה בשמן זית למשך 1/2 דקה ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר למשך כ- 10 דקות.

 

חותכים את החלק העליון של העגבנייה ושומרים את "הכובע" בצד על מנת להשתמש בו מאוחר יותר לסגירת העגבנייה. מרוקנים את תכולת העגבנייה לקערה.

 

לוקחים 3/4 מכמות הקינואה המבושלת חלקית ו-1/3 מהירקות שבישלנו ומעבירים לקערה של העגבניות. שאר הירקות מועברים לסיר של הקינואה לבישול מלא.

 

מוסיפים לסיר של הקינואה אגוזי מלך, חמוציות, 2 כפות סילאן. מערבבים ומורידים מהאש.

 

את התערובת של הקינואה ומילוי העגבניות מחזירים לסיר הירקות המקורי (ללא סילאן), ומוסיפים לו את רסק העגבניות, כוס מים, פפריקה, מעט מלח וצ'ילי / פלפל לפי הטעם. לסיום מוסיפים בזיליקום ומערבבים.

 

ממלאים את העגבניות בתערובת המתקתקה של הקינואה והירקות. סוגרים כל עגבנייה עם ה"כובע" שלה ומכניסים לתבשיל הקינואה. מפזרים מעל עוד קצת בזיליקום, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.