page-banner

עוגת בננות טבעונית מקמח טף // אתי יעקב

קמח טף מכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון, ויטמינים וקל לעיכול. התוצאה - סופר מנה אחרונה מתוקה ומזינה.

  • 30 מס' מנות
  • 15 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 5 בננות בשלות
  • 80 גרם שמן קוקוס
  • 2 כוסות קמח טף
  • 3 כפות מיץ לימון
  • גרידה מחצי לימון (מי שאוהב אפשר גם מלימון שלם)
  • 1/3 כוס סוכר
  • 5 תמרים מסוג מג'הול מגולענים קצוצים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה

מועכים בקערה את הבננות עם מזלג למחית חלקה.

 

מוסיפים את שמן הקוקוס, מיץ לימון, גרידת לימון והתמרים. בוחשים לעיסה אחידה.

 

מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ומערבבים שוב עד לעיסה אחידה.

 

משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה או לחלופין תבנית אינגליש קייק גדולה.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מעת לעת נועצים קיסם בעוגה.

 

העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש אבל עם פירורים.