page-banner

קמוניה – מאכל טריפוליטאי // יצחק עטון

שלוש וחצי שעות של אהבה בסיר יוצרות מנה עשירה, עסיסית ומשביעה.

  • 6 מס' מנות
  • 210 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 2 כוסות שעועית לבנה
  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות (חזה /צלי כתף/צלעות)
  • 5 עגבניות חתוכות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה /מתוקה
  • 6 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים פרוסות עבות
אופן ההכנה

משרים שעועית במים למשך 9 שעות.

 

מכניסים לסיר את השמן, העגבניות 3 שיני שום קצוצות. מבשלים במשך 1/2 שעה עד אשר נוצר תבשיל במרקם מרקחת.

 

מוסיפים את רסק העגבניות ו- 1/4 כוס מים ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.

 

מוסיפים לרוטב בסיר את הבשר, השעועית ,הכמון, והשום הנותר (כתוש ולא קצוץ). מוסיפים מים עד לגובה המרכיבים בסיר ו- 3 כפות חומץ תפוחים. מערבבים ומבשלים למשך שעתיים.

 

מוסיפים תפוח אדמה, מפזרים מלח וממשכים לבשל למשך 1/2 שעה נוספת.

 

המנה מוכנה כאשר המים נספגים והרוטב מסמיך.