page-banner

קציצות תרד וכל טוב הארץ // סיגל פונדיברידר

פופאי בוודאי היה אוהב את הקציצות האלו! עשירות, עסיסיות ונימוחות בפה.

  • 5 מס' מנות
  • 60 זמן הכנה (דק')
מצרכים

לקציצות

  • 1/2 קילו חזה הודו טחון או חזה עוף טחון
  • 1 בטטה גדולה מגורדת בפומפייה
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 1/2 קילו תרד חלוט קצוץ
  • חבילת מנגולד חלוטה וקצוצה
  • חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 גבעולי פרסה (כרישה) קצוצים דק ומטוגנים
  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס פירורי לחם

לרוטב

  • 5 עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום כתושות
  • כוס ציר עוף (או מים עם מרק עוף)
  • כף כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • לקישוט: בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה

קציצות

מערבבים את כל מצרכי הקציצות. נותנים לתערובת לנוח חצי שעה במקרר.

יוצרים קציצות גדולות (5 ס"מ קוטר). מטגנים את הקציצות בשמן זית במחבת רחבה.

 

רוטב

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, למעט הבזיליקום. שופכים על הקציצות ומבשלים עוד 20 דקות. בסיום הבישול מפזרים בזיליקום קצוץ.

 

טיפ

להקלה משמעותית על תהליך ההכנה מומלץ להיעזר במעבד מזון .