page-banner

פאי רועים ירקות // רעות שמר

הטוויסט הצמחוני למאפה הפופולרי מהמטבח הבריטי.

  • 6 מס' מנות
  • 90 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 1 בצל גדול
  • 5 פטריות פורטובלו
  • 3 גזרים
  • 1 פלפל אדום
  • 3 גבעולי כוסברה (עם העלים)
  • 2 בטטות
  • 1 תפו"א גדול
  • 6 פרחי ברוקולי (אפשרי קפוא)
  • 1 כוס שעועית לבנה (אפשרי קפוא)
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה (אפשרי קפוא)
אופן ההכנה

מחממים בסיר מים, לאחר רתיחה מוסיפים את הבטטות ותפוח האדמה יחד עם קמצוץ מלח.

 

קוצצים את הבצל, הפטריות, הגזרים, הפלפל, הכוסברה והברוקולי (את השעועית משאירים כמו שהיא).

 

מחממים מחבת על אש גדולה. לאחר שהמחבת חמה מוסיפים את שמן הזית. ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל ולאחר 3 דקות את הגזרים. כעבור 3 דקות  נוספות מוסיפים את הברוקולי והשעועית ולאחר 5 דקות מוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, כפית כמון, קמצוץ כורכום, כפית פפריקה מתוקה וכף שמן זית. ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 7 דקות נוספות.

 

כאשר הבטטות ותפוח האדמה רכים מסננים מהמים, ומועכים אותם.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית ומסדרים את הירקות בשכבה אחידה. מעל מניחים את פירה הבטטות ותפוח האדמה לשכבה אחידה ומכניסים לתנור. כאשר השכבה של הפירה משחימה מוציאים ומגישים.

 

טיפ

את השעועית הלבנה יש להשרות יום קודם.