page-banner

שפטה ברנג'י – קציצת אורז פרסיות // תומר אליאס

מנה בריאה ומזינה, שילוב של פחמימות וחלבונים עם הרבה ירק, תבלינים וקטניות.

  • 10 מס' מנות
  • 75 זמן הכנה (דק')
מצרכים
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 250 גרם חזה הודו טחון
  • צרור טרגון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור שמיר
  • 1/4 צרור עלי תרד שטופים (אפשר להוסיף גם עשבי תיבול נוספים כמו אורגנו טרי, זעתר או בזיליקום)
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 לימון פרסי שחור יבש
  • 5 שיני שום
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 כוס שמן זית (אפשרי פחות)
  • 1/2 כוס פול (להשרות 1/2 שעה או יותר)
  • 1/2 כוס לוביה (להשרות 1/2 שעה או יותר)
  • תבלינים: כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח – לפי הטעם
אופן ההכנה

ממלאים 1/3 סיר גדול במים רותחים. מוסיפים כפית שטוחה של כורכום ו-1/2 כפית כמון, פול ולוביה. מבשלים 1/2 שעה על אש בינונית ללא מלח.

 

קוצצים במקביל במעבד מזון את הירק (טרגון, פטרוזיליה, שמיר, תרד וכו'), הבצלים ו- 2 שיני שום. מעבירים את העיסה לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר, 1/2 כוס שמן (אפשרי פחות) 1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

 

שוטפים היטב את האורז ומוסיפים לתערובות.

 

שוטפים היטב את הלימונים הפרסיים, מוסיפים 2 לסיר שעל האש כשהם שלמים עם 3 שיני שום קלופות. את 2 הלימונים האחרים שוברים עם הידיים לחתיכות קטנות ומוסיפים לתערובת שבקערה.

 

מוסיפים 1/2 כפית מלח לקטניות שהתבשלו בסיר 1/2 שעה ומגבירים את הלהבה לבינונית.

 

מערבבים היטב את העיסה ומתחילים ליצור כדורים בגודל בינוני (הם יתנפחו מאוד בבישול), מכניסים כל כדור בנפרד לסיר. לאחר 5 דקות על אש גבוהה סוגרים את המכסה ומנמיכים את הלהבה.

 

לאחר 1/4 שעה של בישול מוסיפים 1/2 כוס מים ונותנים לכדורים להתבשל 25-30 דקות נוספות.

 

התבשיל מוכן כשהקציצות נפוחות אחרי שהן ספגו את מרבית המים.

 

המלצה

רצוי לבדוק שהתערובת מתובלת היטב ואינה מתפרקת בזמן הבישול. מכניסים  למרק כדור קטן יחיד, כעבור 10 דקות מוציאים וטועמים. אם הכדור שלם אזי התערובת יציבה. אם הכדור מתפרק יש להוסיף עוד בשר.