page-banner
קטניות

קטניות

הקטניות נחשבות לאוצר תזונתי אמיתי ומהוות מקור מצוין לחלבון צמחי (במיוחד בשילוב עם דגנים מלאים כמו אורז מלא, כוסמת, דוחן וקינואה). בין אם זו שעועית לבנה, אדומה, שחורה, מנומרת או יפנית כמו האזוקי ובין אם אלו העדשים הזערוריות (כתומות או ירוקות) או החומוס והפול – כולם נחשבים למזון-על. הקטניות דלות בשומן, עשירות בסיבים תזונתיים ומתהדרות באינדקס גליקמי נמוך. הוספתן לתפריט, לפי מחקרים, מסייעת לירידה במשקל ולמניעת מחלות רבות.


להורדת ספר מתכוני הסופרפודס לחץ כאן